تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری

قبولی در مصاحبه دکتری به عوامل متعددی وابسته است که تمامی آن‌ها را در بلاگ امتیاز بندی مصاحبه دکتری بررسی کرده‌ایم. یکی از این عوامل، داشتن مقاله است. در این مطلب، قصد داریم تأثیر مقاله در مصاحبه دکتری و امتیازاتی که می‌تواند برای شما به همراه داشته باشد را بررسی کنیم. همچنین به این سؤال پاسخ خواهیم داد که آیا داشتن مقاله برای موفقیت در مصاحبه دکتری ضرورت دارد یا خیر. پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

در این مقاله می‌خوانیم :

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری چقدر است؟

برای پذیرش در دوره دکتری، هر دانشجو باید از دو مرحله مهم عبور کند. اولین مرحله، آزمون دکتری است و دومین مرحله، مصاحبه دکتری. جالب است بدانید که اهمیت مصاحبه دکتری نسبت به آزمون آن بیشتر است؛ به همین دلیل باید برای این مرحله آمادگی کامل داشته باشید. در این میان، یکی از بخش‌هایی که بیشترین امتیاز را در مصاحبه دکتری دارد، عملکرد پژوهشی شماست. از 40 امتیاز مربوط به این بخش، 22 امتیاز به مقاله اختصاص دارد و همین موضوع نشان‌دهنده اهمیت بالای تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری است.

به احتمال زیاد تا اینجا به اهمیت تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری پی برده باشید و بخشی از پاسخ سؤالی که در ابتدای مطلب مطرح‌شد را پیدا کرده باشید، اما برای درک بهتر موضوع توصیه می‌کنیم که تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا تمام با تمام جنبه‌های تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری آشنا شوید.

برای اینکه در مصاحبه دکتری عملکرد بهتری داشته باشید و بتوانید حداکثر امتیاز ممکن را کسب کنید، در ادامه به بررسی انواع مقالات مؤثر در مصاحبه دکتری می‌پردازیم:

انواع مقالات موثر در مصاحبه دکتری

انواع مقالات موثر در مصاحبه دکتری

به طور کلی مقالات به دو دسته تقسیم می‌شوند

  1. مقالات ژورنالی
  2. مقالات همایشی

تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری با توجه به اینکه در کدام دسته قرار بگیرد می‌تواند متفاوت باشد.

مقالات ژورنالی

این دسته شامل مقالات علمی-پژوهشی و علمی-ترویجی است که بسته به سطح مقاله و نشریه‌ای که در آن منتشر شده، امتیازات متفاوتی کسب می‌کنند.

مقاله علمی-پژوهشی

در این نوع مقالات، محقق با استناد به پژوهش‌ها، تحقیقات و آزمایش‌های انجام‌شده توسط دیگران، یک ایده جدید را بررسی و تحلیل می‌کند. در نهایت، نتایج و دستاوردهای خود را به‌صورت مقاله منتشر می‌کند تا سایر محققان نیز بتوانند از آن بهره‌مند شوند.
گاهی نیز ممکن است موضوعی که محقق بررسی می‌کند هیچ پیشینه‌ای نداشته باشد و کاملاً نوآورانه باشد.

مقالات علمی-ترویجی

این نوع مقالات به‌جای ارائه ایده‌های جدید، تلاش می‌کنند تمامی تحقیقات انجام‌شده روی یک موضوع خاص را جمع‌آوری، مطالعه و تحلیل کنند و در نهایت، آن‌ها را به‌صورت خلاصه و یکپارچه ارائه دهند.
برخی از محققان در این سبک تلاش می‌کنند با استفاده از نتایج پژوهش‌های دیگر و ترکیب آن با مهارت‌ها و دانش خود، تحلیل‌هایی جدید ارائه دهند تا کیفیت کار خود را ارتقا دهند.

مقالات علمی-ترویجی در مقایسه با مقالات علمی-پژوهشی امتیاز کمتری در مصاحبه دکتری دارند، اما این به معنای کم‌ارزش بودن آن‌ها نیست؛ چراکه این مقالات همچنان از ارزش علمی و جایگاه بالایی برخوردارند.

مقالات همایشی

این نوع مقالات معمولاً کار پژوهشی یا تحلیلی خاصی ارائه نمی‌دهند. در عوض، محقق ایده‌ها و روش‌های پیشنهادی خود برای انجام یک تحقیق را مطرح می‌کند. این مقالات در کنفرانس‌ها و همایش‌های داخلی یا بین‌المللی ارائه می‌شوند و بستری برای بحث و تبادل نظر میان محققان فراهم می‌کنند.

اگر بخواهید این موارد را به‌خوبی درک کرده و در مصاحبه دکتری امتیازات لازم را کسب کنید، شناخت انواع مقالات و نحوه آماده‌سازی آن‌ها بسیار مهم است.

امتیاز بندی تاثیر مقالات در مصاحبه دکتری

برای اینکه تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری را بهتر درک کنید، جدول امتیازات پژوهشی مصاحبه دکتری را به طور جامع و کامل در ادامه مطلب آورده شده تا با توجه به شرایط خود بتوانید بیشترین امتیاز ممکن را برای قبولی در مصاحبه، از این بخش بدست آورید.

ردیف

نوع فعالیت پژوهشی

امتیاز مطابق آیین نامه ارتقا

حداکثر امتیاز

1

مقالات علمی-پژوهشی مرتبط با رشته تحصیلی

هر مقاله 7 امتیاز

22 امتیاز

2

گواهی ثبت اختراع مورد تایید سازمان پژوهش های علمی و صنعتی

بین المللی 7 امتیاز

داخلی 5 امتیاز

3

برگزیدگان در جشنواره علمی معتبر

بین المللی 7 امتیاز

داخلی 3 امتیاز

4

مقالات علمی-ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی

هر مقاله تا 2 امتیاز

6 امتیاز

5

مقالات چاپ شده در کنفرانس های معتبر

همایش خارجی 2 امتیاز

همایش داخلی 1 امتیاز

4 امتیاز

6

تالیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلی

 

4 امتیاز

7

پایان نامه کارشناسی ارشد

عالی تا 4 امتیاز

بسیار خوب 2 امتیاز

4 امتیاز

جمع

40 امتیاز

با توجه به این جدول امتیازات و تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری به وضوح مشخص است و شما با توجه به توانایی‌ها و علایق خود می‌توانید امتیازات مختلف و متنوعی از بخش پژوهشی مصاحبه دکتری کسب کنید. همانطور که مشاهده می‌کنید، مقالات علمی بخش عمده‌ای از امتیازات پژوهشی مصاحبه دکتری را به خود اختصاص می‌دهند اما نوشتن و ترجمه مقاله هم کار سخت و زمانبری است، اگر زمان کافی برای نوشتن مقاله ندارید، سعی کنید امتیازات دیگر این بخش را نیز دریافت کنید.

تاثیر کدوم در مصاحبه دکتری بیشتره؟ مقاله ژورنالی یا همایشی

تاثیر کدوم در مصاحبه دکتری بیشتره؟ مقاله ژورنالی یا همایشی

مقالات ژورنالی در مقایسه با مقالات همایشی تأثیر بیشتری در مصاحبه دکتری دارند. دلیل اصلی این است که مقالات ژورنالی معمولاً فرآیند داوری سخت‌تری دارند و برخلاف مقالات همایشی، محدودیت خاصی در تعداد صفحات آن‌ها وجود ندارد. از نظر علمی نیز، مقالات ژورنالی حاصل یک کار پژوهشی کامل هستند و نتایج تحقیق را مورد بررسی قرار می‌دهند، در حالی که مقالات همایشی بیشتر به بیان مسئله و ارائه ایده محدود می‌شوند. بنابراین، منطقی است که تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری برای مقالات ژورنالی بیشتر باشد.

تاثیر نشریات در مصاحبه دکتری

پس از مشخص شدن تاثیر مقالات در مصاحبه دکتری، این سؤال پیش می‌آید که کدام نشریات امتیاز بیشتری در مصاحبه دکتری دارند؟
در این دسته‌بندی، مقالات منتشرشده در نشریات ISI بیشترین تأثیر را دارند و پس از آن به ترتیب نشریات ISC، Scopus و PubMed از اهمیت بیشتری برخوردارند.

برای مصاحبه دکتری چند مقاله لازم است؟

در دوره دکتری، شما به عنوان یک محقق کار خود را شروع می‌کنید به همین جهت، تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری به دلیل اینکه علاقه و توانایی‌های شما در زمینه تحقیق و پژوهش نشان می‌دهد به همین دلیل هرچه تعداد مقالات شما بیشتر باشد، تأثیر مثبتی روی داوران خواهید داشت. البته فاکتورهایی مانند سن، سابقه تحصیلی و تحقیقاتی نیز مورد توجه اساتید قرار می‌گیرند. اگر به‌تازگی از مقطع کارشناسی ارشد فارغ‌التحصیل شده‌اید، اساتید انتظار غیرمنطقی از شما ندارند. بهتر است تمرکز خود را روی داشتن تعداد مقالاتی که در جدول امتیازبندی مشخص شده است بگذارید و به خودتان بیش از حد فشار نیاورید.

نکته مهم این است که به مقالاتی که هنوز داوری نشده‌اند، هیچ امتیازی تعلق نمی‌گیرد.

بدون مقاله هم می‌شود در مصاحبه دکتری قبول شد؟

تا اینجا متوجه اهمیت تاثیر مقاله در مصاحبه دکتری شدید. اما آیا داشتن مقاله برای قبولی ضروری است؟
داشتن مقاله قطعاً امتیاز مثبتی است و می‌تواند نظر داوران را جلب کند. یک دانشجوی دکتری در نقش دستیار استاد راهنما فعالیت می‌کند و سابقه تحقیقاتی قوی نشان‌دهنده آمادگی او برای این نقش است. با این حال، موارد دیگری هم هستند که در قبولی شما تأثیرگذارند. اگر مقاله ندارید یا تعداد مقالات شما کم است، نگران نباشید. می‌توانید روی نقاط قوت خود تمرکز کنید.

در کنار تاثیر مقالات در مصاحبه دکتری اگر بتوانید نگرانی‌های اساتید را درک کنید و آن‌ها را برطرف سازید، شانس موفقیت شما در مصاحبه دکتری بالا خواهد بود. در بلاگ 10 نکته برای قبولی در دکتری و امتیاز بندی مصاحبه دکتری به‌طور مفصل به این موضوعات پرداخته‌ایم.

برای دریافت فایل PDF مقاله کلیک کنید
اشتراک گذاری مقاله
WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *